top of page
  • barberaybadia

Un llibre de text de la UAB insulta Inés Arrimadas, dient-la "quinqui".

Actualizado: 15 feb 2023

Es tracta del llibre "Corregir mata", de lectura obligatòria a l'assignatura de català de la Facultat de Comunicació, que ensenya que Ciutadans és "el partit de l'odi i el ressentiment"


Portada del llibre hispanòfob "Corregir mata"

Contraportada de "Corregir mata" on s'insulta Inés Arrimadas

ByB

8-2-2023


La Facultat de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona fa servir com a manual de text de català un llibre que insulta la política Inés Arrimadas i els seus companys de Ciutadans, als qui anomena “quinquis”. El llibre es titula “Corregir mata” i és de lectura obligatòria pels estudiants de comunicació de la UAB. Es tracta d’un recull d’articles del filòleg i traductor Pau Vidal, que sota l’excusa de denunciar l’excés de purisme lingüístic a l’idioma català, exposa un seguit d’afirmacions de caràcter clarament supremacista i racista contra la llengua espanyola i el conjunt dels espanyols, especialment els catalans no nacionalistes.


Entre les contínues desqualificacions que es poden llegir en aquest llibre hi ha tot tipus de menyspreus als espanyols, als qui acusa de ser proclius a la violència a l’article “Una ment violenta”; o els titlla directament de males persones a l’article “Mala gent”, on Vidal afirma que “la identitat espanyola es fonamenta en un sentiment d’intransigència i intolerància”.


Pel llibre de text de la UAB Inés Arrimadas és “quinqui” i Ciutadans és “el partit de l’odi i el ressentiment”


Al partit Ciutadans i els seus votants l’autor els ataca a l’article “Tal parlaràs, tal votaràs” dient que és “el partit de l’odi i el ressentiment”. Els menyspreus a la llengua espanyola són constants a tot l’opuscle, ja que s’assimila l’idioma més parlat de Catalunya amb una llengua de bàrbars o que només serveix per insultar, a l’article “Insultologia. Aproximació a la paraula grollera”.


Tanmateix els insults més descarats arriben al seu zènit a l’article “Els quinquis” on es desqualifica la política Inés Arrimadas, el seu partit Ciutadans i els seus votants, a qui titlla de “bàrbars”, de “ser diputat sense deixar de comportar-te com el Vaquilla” o “insultar i provocar, mentir i amenaçar”.


L’objectiu principal: l’analfabetització en espanyol i el monolingüisme en català


Un dels articles més aclaridors de les intencions d’aquest llibre de text és el titulat “Monolingua i venceràs”, en el qual l’autor apunta directament a l’estratègia d'eliminació de la llengua espanyola de l’educació a Catalunya, tal i com està portant a terme l’actual règim nacionalista, i ha explicitat el conseller d’Educació Josep González Cambray. L’objectiu és analfabetitzar en castellà als alumnes de Catalunya, tal i com ja demanen els mandataris de les escoles de Barberà com el col·legi Pau Picasso.


El filòleg Pau Vidal expressa habitualment el seu menyspreu pels espanyols, la llengua castellana i els catalans no separatista al digital ultranacionalista Vilaweb. És precisament el seu supremacisme hispanòfob el tret principal que el caracteritza i pel qual ha estat triat el seu llibre pels responsables de llengua catalana de la Facultat de Comunicació de la UAB.


Discurs d’Odi en l’ensenyament de la llengua catalana a la UAB


D’aquesta manera la Facultat de Comunicació i la Universitat Autònoma de Barcelona continuen amb la política d’exclusió de la llengua castellana, de xenofòbia antiespanyola i d’adoctrinament ultranacionalista que, desgraciadament, s’està portant a terme a l’educació pública de Catalunya. Es tracta d’una clara vulneració tant dels drets constitucionals com de la neutralitat política que ha de regir l’ensenyament públic per part dels responsables d’ensenyar llengua catalana amb un missatge que les Nacions Unides qualifiquen com a Discurs d’Odi.



Referència de "Corregir mata" a l'arxiu digital de la Biblioteca de Comunicació, com a llibre de text de la UAB



46 visualizaciones0 comentarios
bottom of page