top of page
  • barberaybadia

Un centre del CSIC de la UAB fa propaganda del cop d'Estat de l'ultradreta separatista

Actualizado: 5 jun 2023

L'Institut de Ciències de l'Espai, que pertany al CSIC, mostra al centre de l'edifici cartells de suport a l'expresident fugat Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí.

Propaganda al IEEC de la UAB del cop d'Estat liderat per Puigdemont, Ponsatí i Comín.


ByB

2-6-2023


L’Institut de Ciències de l’Espai (IEEC) de la UAB, del Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), té penjada des de fa anys propaganda del cop d’Estat perpetrat per l’ultradreta separatista els mesos de setembre i octubre de 2017. La propaganda està col·locada al centre de la façana de l’IECC, en un dels llocs més visibles de l’edifici, que també acull el Centre d’Història de la Ciència (CEHIC).

La propaganda ultranacionalista fa apologia del cop d’Estat i exhibeix les imatges de tres dels principals responsables de l’atac contra la democràcia de l’1 d’octubre de 2017. Concretamente es tracta de l’expresident de la Generalitat fugat de la Justícia, Carles Puigdemont, l’exconseller també fugat Toni Comín i l’exconsellera Clara Ponsatí, acusada per desobediència, després de què el govern de Pedro Sánchez eliminés el delicte de rebel.lió pel seu pacte amb ERC.

Propaganda del feixisme separatista en un centre d'investigació del Govern d'Espanya

La propaganda del feixisme separatista és habitual a la Universitat Autònoma de Barcelona, on malauradament la norma és la impunitat absoluta amb tot tipus de pintades i pancartes ultranacionalistes i hispanòfobes. De fet, el mateix rectorat, que encapçala Javier Lafuente, permet propaganda de l’ultradreta nacionalista i més agressiva als espais centrals de la UAB, com el gran Mural de l’Odi del sindicat del feixisme separatista violent SEPC a la Plaça Cívica de la UAB.

L’especial gravetat, però, de la propaganda a l’edifici de l’IEEC és que es tracta d’un centre del CSIC, que és la institució principal d’investigació científica de l’Estat espanyol, i que depèn directament del Ministeri de Ciència i Innovació del Govern d’Espanya. Per això, destaca encara més la indecència dels responsables de l’IEEC i de la UAB per la utilització d’un centre espanyol dedicat a la investigació espacial per exhibir l’apologia de l’odi contra la mateixa Espanya i contra els ciutadans espanyols als quals pertany.

















bottom of page