top of page
  • barberaybadia

L'expresident autonòmic que va insultar els castellanoparlants fa un acte a Barberà

Quim Torra, que va a anomenar "bèsties tarades" a més de la meitat dels catalans, presenta una xerrada a la Torre d'en Gorgs organitzada per la sucursal de l'expresident fugat Puigdemont.

Cartell anunciant l'acte de Quim Torra a la Torre d'en Gorgs.

ByB

21-3-2023


L’expresident de la Generalitat, Quim Torra, que va insultar els hispanoparlants dient-los “bèsties tarades”, farà una conferència el dimarts 21 de març a la Torre de Can Gorgs de Barberà. Amb aquest insult racista Torra va mostrar el seu menyspreu per a més de la meitat dels catalans, i especialment a la majoria dels ciutadans de Barberà i Badia que s’expressen habitualment en castellà, així com a la resta d’espanyols.


L’acte està organitzat per l’autoanomenada “Consell de la República”, una associació ultranacionalista creada per Carles Puigdemont, l’expresident fugat de la Generalitat després de ser el màxim responsable del cop d’Estat de 2017, perpetrat per l’extrema dreta separatista de Junts per Cat, ERC i la CUP. De fet, Torra va ser el successor de Puigdemont, després de la seva fugida amagat en el maleter d’un cotxe.


Precisament el dit “Consell de la República” s’ha fet tristement cèlebre a Barberà per la pancarta hispanòfoba que va penjar a l’entrada de la població, i que va romandre setmanes sense ésser retirada per l’ajuntament socialista. Encara més temps va estar penjada una altra pancarta d’exaltament de Torra i d’altres polítics que han delinquit, que només va ser retirada després que aquest mitjà denunciés la connivència de l’ajuntament amb aquest missatge d’odi públic.


Un sou de més de 122.000 euros per a un expresident autonomi condemnat per desobediència


Es dona el cas que Torra cobra, en concepte de pensió com a expresident autonòmic, un total de 122.400 euros, és a dir, 32.000 euros més que el president de la Nació, Pedro Sánchez, que té un sou d’uns 90.000 euros. A més, a partir dels 65 anys cobrarà una pensió vitalícia del 60% del sou que tenia com a president de la Generalitat, que superava els 155.000 euros. Aquesta desproporció s’agreuja pel fet que Torra va ser condemnat per desobediència a un any i mig d’inhabilitació per mantenir una pancarta propagandística del cop d’Estat de l’ultradreta separatista del 2017.

La presència de Torra a Barberà pot entendre’s com una manera de fer visible tant Torra i el “Consell de la República”, com també Junts X Cat que no compta amb cap representació municipal. De fet, Junts X Cat ha organizat un altre acte electoral a Barberà amb la presència, entre d’altres, de Toni Morral, exalcalde de Cerdanyola per Iniciativa de Catalunya, en una nova demostració dels vasos comunicants existents entre l’extrema dreta nacionalista i alguns dels partits anomenats d’esquerra.


bottom of page