top of page
  • barberaybadia

Demanen impunitat a Barberà per a l'expresident autònomic que va insultar els castellanoparlants

Actualizado: 1 abr 2022

És una pancarta dels CDR que porta setmanes al centre de Barberà sense ser retirada per l'ajuntament.


Pancarta dels CDR de Barberà demanant impunitat per Quim Torra, A. Rodríguez i Pau Juvillà.

ByB

29-3-22


Des de fa setmanes roman penjada una pancarta just a sobre d’un dels semàfors principals que regula el trànsit de la carretera Nacional que creua Barberà. Es tracta d’una de les zones més cèntriques de la població, en el pas que uneix l’avinguda de la Generalitat i la plaça de la Vila amb el casc antic i la plaça on es trova el teatre Cooperativa, i per on diàriament creuen la carretera centenars de barberencs. Per això molts ciutadans poden haver vist aquesta pancarta on està escrit, en lletres negres, el lema “Prou repressió”. A la dreta s’indica, en tipografia vermella, els noms de Quim Torra i les inicials MHP, acrònim de Molt Honorable President; A. Rodríguez, seguit de la paraula Podemos; i Pau Juvillà i les sigles CUP. Encara més a la dreta d’aquests noms es destaca en blau, com a signatari de la pancarta, CDR Barberà, que és l’acrònim de Comitè de Defensa de la República. Finalment, la part inferior del cartell està subratllada per la frase “Els nostres representants no es toquen”. D’aquesta forma la pancarta evidencia el seu missatge d’exigir que la Justícia no actuï sobre aquests tres polítics, encausats o condemnats en diversos processos legals.


Els insults de Quim Torra als castellanoparlants: “bèsties”, “carronyaires”, “hienes”


El primer dels polítics esmentats és Quim Torra, expresident de la Generalitat, càrrec que va exercir durant dos anys i 4 mesos, després de la fugida de la Justícia de l’anterior president, Carles Puigdemont, pel referèndum il·legal del 2017. Precisament Torra està acusat d’insubmissió institucional per la fiscalia per penjar al balcó de la Generalitat una altra pancarta en favor dels dirigents presos per la votació falsa.


Però Torra és també especialmente recordat per les manifestacions que va fer contra els castellanoparlants de Catalunya, i els espanyols en general, als qui va titllar, entre d’altres insults, de “bèsties amb forma humana”, de “carronyaires, escurçons, hienes”, o de tenir un “sotrac a la cadena del seu ADN”. Torra va ser denunciat per aquestes paraules, escrites l'any 2012, però va ser absolt perquè el pressumpte delicte havia prescrit. No obstant això, els evidents tints xenòfobs, per no dir racistes, d’aquestes ofenses van ser subratllats pel tribunal, que els va titllar d’insults “supremacistes”. De fet, i tenint en compte les últimes dades d’ús social de les llengües, Torra va denigrar més del 53% de la població catalana, una xifra que a Barberà i Badia és encara més gran.


A més, resulta especialment paradoxal que s’identifiqui Quim Torra com a repressaliat quan està cobrant un total de 123.418 euros cada any, com a expresident de la Generalitat. Això suposa 36.876 euros més que el president del Govern, Pedro Sánchez, que guanya 86.542 euros anuals. És a dir que Torra cobra, com a jubilat autonòmic després de menys de dos anys i mig de feina, un 42,6% més que el president en actiu de la Nació.


Actualment Torra continua amb la seva posició contra l’espanyol, ja que és un dels signataris del manifest contra el castellà com a llengua també vehicular a l’escola, juntament amb el català, impulsat per l’ala més radical del nacionalisme.



Article "La llengua i les bèsties" de Quim Torra insultant els castellanoparlants.


Demanen impunitat també per a Alberto Rodríguez i Pau Juvillà


A més de Torra, els altres dos polítics esmentats a la pancarta són Alberto Rodríguez, exdiputat d’Unidas Podemos, i Pau Juvillà, de la CUP. Rodríguez ha estat condemnat per agressió a un policia en una manifestació del 2014 contra la LOMCE a Tenerife. Com a conseqüència, va perdre també l’escó de diputat del Congrés. Per la seva part, Juvillà ha estat condemnat a mig any d’inhabilitació per desobediència per no haver retirar llaços grocs de l’ajuntament de Lleida quan era regidor d’aquell consistori. Per això la Junta Electoral Central va decretar que deixés el seu escó de diputat per la CUP i el càrrec de secretari de la Mesa del Parlament.


Un grup dels CDR processat per terrorisme


Un altre dels aspectes que més crida l’atenció de la pancarta és la definició que acompanya les inicials CDR com a “Barberà per la democràcia”. Els Comitès de Defensa de la República són una organització nacionalista radical, estructurada en grups locals i municipals, i que està dedicada a aconseguir la separació de Catalunya de la resta d’Espanya. Els CDR van ser un dels principals responsables del referèndum il·legal del 2017 i dels disturbis posteriors. Actualment un grup dels CDR està sent processat per un pressumpte delicte de terrorisme a l’Audiència Nacional. Segons la fiscalia, es tractaria d’una cèl·lula violenta de gran radicalitat anomenada Equip de Resposta Tàctica (ERT), els membres de la qual estan acusats, entre d’altres, de tinença, dipòsit, i fabricació d’explosius. La pancarta, per tant, seria una nova acció dels CDR per desestabilitzar el sistema democràtic constitucional a nivell municipal, en aquest cas a Barberà del Vallès. Una acció que s’ha vist facilitada per la decisió de l’equip de govern de Barberà de no retirar aquesta propaganda de l’espai públic de la nostra població.



125 visualizaciones0 comentarios

コメント


bottom of page