top of page

En Comú Podem fa propaganda del racisme lingüístic escolar

ByB

15 jun 2023

Apareixen a Barberà enganxines del partit nacionalpopulista contra l'espanyol a l'educació

El partit En Comú Podem ha col·locat a Barberà propaganda d’exaltació del racisme lingüístic a l’educació a Catalunya contra l’espanyol i els castellanoparlants. La propaganda racista d’En Comú Podem està situada a la confluència entre la carretera de Barcelona i els carrers Marquesos de Barberà i Juan de la Cierva, a l’alçada de la rotonda i la benzinera situades en aquesta zona.

En concret, es tracta d’enganxines que porten el lema “A Catalunya l’escola en català. Ara i sempre”. Aquest és el missatge que fa servir l’associació ultranacionalista Som escola, vinculada al seu torn a l’entitat de l’ultradreta hispanòfoba subvencionada Òmnium cultural.

Un dels objectius d’aquestes associacions és imposar l’apartheid lingüístic del castellà a l’educació, i l’incompliment de la Constitució i les sentències judicials. I especialment la que estableix que tant el català com l’espanyol han de ser llengües vehiculars a l’educació, en una proporció, al menys, d’un 25 per cent cadascuna.

En Comú Podem en contra dels drets lingüístics i educatius constitucionals

Uns drets lingüístics contra els quals s’han manifestat dirigents com Ada Colau, encara alcaldessa de Barcelona Ada Colau i una de les representants més destacades d’ECP. Colau ha defensat que les famílies que vulguin l'ensenyament en castellà ho facin en centres privats, en una constatació del posicionament de Colau i el seu partit amb la política lingüística de l'ultra dreta nacionalista més radical.

La propaganda de racisme lingüístic d’En Comú Podem reafirma la política hispanòfoba d’una formació que té, com una de les seves estratègies, el presentar-se amb una ideologia suposadament progressista. Una estratègia que no amaga la realitat del recolzament d’ECP a totes les iniciatives de l’extrema dreta nacionalista contra la llengua espanyola, oficial i pròpia -juntament amb el català-, a més de majoritària, de Barberà del Vallès.

Llegeix l'article a Todo ByB:
https://barberaybadia.wixsite.com/portada/post/en-comú-podem-fa-propaganda-del-racisme-lingü%C3%ADstic-escolar

bottom of page