top of page
  • barberaybadia

"S'ha acabat" s'imposa al feixisme separatista violent de la UAB

L'associació estudiantil constitucionalista col·loca una carpa a la Plaça Cívica desafiant les amenaces dels grups de feixistes nacionalistes de la universitat.

Carpa de S'ha acabat junt a l'Hemeroteca General a la Plaça Cívica de la UAB

ByB

15-3-2023


La senyera nacional constitucional ha tornat a onejar, juntament amb la catalana, a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ho ha fet el matí del dimarts 14 de març de la mà dels joves de S’ha acabat, l’associació d’estudiants constitucionalistes que s’enfronten des de fa anys a la violència dels grups del feixisme nacionalista que dominen a la universitat.


Els constitucionalistes han pogut col·locar la seva carpa al costat de l’edifici de l’Hemeroteca General a la Plaça Cívica de la UAB, sense que s’hagin produït les agressions físiques d’ocasions anteriors. La raó és el dispositiu de seguretat establert, composat per membres de seguretat de la UAB i d’agents dels Mossos d’Esquadra.


Tot i així, els feixistes han omplert l’espai de pintades amenaçants amb l’habitual passivitat dels responsables de la UAB, que han deixat que els violents pengin cartells contra S’ha acabat a plena llum del dia. Com és habitual entre els ultranacionalistes, les seves pintades d’odi separatista han inclòs insults a S’ha acabat, a Espanya i també a la policia, a més de fer apologia a grups terroristes com Terra Lliure.


Pintades d'odi i proterroristes dels grups feixistes separatistes de la UAB contra S'ha acabat.


El separatisme hispanòfob del SEPC i la CAF conflueix amb el nacionalisme del rectorat


El feixisme separatista violent de la UAB està centrat en grups com l’anomenat Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, o SEPC, que està lligat a Arran, les juventuts de la CUP, i que defensen el terrorisme de Terra Lliure i ETA. També formen part de l’ultranacionalisme agressiu les anomenades “assemblees de facultat”, que s’agrupen a l’autodenominada “Coordinadora d’Assembles de Facultat” o CAF.


Es tracta d’associacions que practiquen el racisme hispanòfob, més o menys explícit, i partidàries de l’apartheid lingüístic contra la llengua espanyola i els castellanoparlants a la UAB. Una actitud que conflueix amb les campanyes de discriminació de l'espanyol, la negació de drets constitucionals, com el recollit a l'article 3, o el posicionament nacionalista, com el recolzament al cop d’Estat separatista del 2017, que porta a terme de forma sistemàtica la UAB, encapçalada pel rector Javier Lafuente.Comments


bottom of page