top of page
  • barberaybadia

Pere Pubill, candidat d’ERC de Barberà, es reuneix amb una responsable del Cop d’Estat del 2017

Una representació d'ERC de Barberà, encapçalada per Pere Pubill i la presidenta d'ERC, Gemma Vinardell, es reuneix a Ginebra amb Marta Rovira, participant en el cop d'Estat de l'ultradreta separatista del 2017


El candidat d'ERC, Pere Pubill, a Ginebra amb Marta Rovira, participant en el cop d'Estat ultranacionalista del 2017. Foto: Instagram ERC de Barberà.

ByB

6-3-2023


El candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’alcaldia de Barberà del Vallès, Pere Pubill, s’ha reunit a Ginebra (Suïssa) amb Marta Rovira, una de les responsables del cop d’Estat perpetrat per l’ultradreta separatista el 2017. Pubill ha encapçalat una representació del grup d’ERC de Barberà a la qual també ha estat la presidenta local de la formació hispanòfoba, Gemma Vinardell. De fet, la identificació de Pubill i Vinardell amb la dirigent ultranacionalista és tan gran que han publicat diverses fotos a les xarxes socials de la seva visita a Ginebra amb l’exdiputada fugida de la Justícia.


Marta Rovira és secretària general d’ERC des de l’any 2011 i va ser una de les principals participants en el cop d’Estat que van portar a terme l’extrema dreta secessionista formada per ERC, Junts xCat y la CUP. Rovira va ser processada per rebel·lió després del cop, però el març de 2018 no es va presentar a declarar davant del Tribunal Suprem, va fugir de la Justícia i es va instal·lar a Suïssa. Rovira va ser una de les dirigents més radicals del cop, fins el punt que va assumir la violència i que l’atac contra la democràcia espanyola costaria morts.


ERC, partit aliat del govern del PSC de l'Ajuntament de Barberà


Esquerra Republicana de Catalunya està recolzant el govern del PSC de Barberà del Vallès, que encapçala l'alcalde Xavier Garcés. Un acord que ha accentuat un escurament cada vegada més gran dels socialnacionalistes cap a polítiques clàssiques de l’ultradreta separatista, com són la discriminació de l’espanyol a les informacions municipals; els homenatges a personatges com l’expresident de la Generalitat Lluís Companys, culpable de l’assassinat i tortura de milers de catalans; el manteniment de propaganda d’exaltació nacionalista i del cop d’Estat; o les contratacions públiques a empreses de caràcter separatista.

23 visualizaciones0 comentarios
bottom of page