top of page
  • barberaybadia

La UAB compara Espanya amb un gos militar

La universitat de Bellaterra organitza una exposició hispanòfoba titulada "Llegat i lluita", on a més de comparar Espanya amb un gos, es fa enaltiment de la simbologia del feixisme separatista


Fotografia del mural on s'equipara Espanya amb un gos militar

ByB

21-12-22


La Universitat Autònoma de Barcelona está portant a terme aquests dies una nova campanya d’odi contra Espanya, que aquest cop es centra en la imatge de la comparació de la nostra Nació amb un gos vestit de militar. Es tracta d’una fotografia d’un mural que porta anys pintat a la facultat de Filosofia i Lletres de la UAB sense que hagi estat mai retirat. Aquesta fotografia forma part de l’exposició titulada “Llegat i lluita” i que es por veure a la biblioteca d’Humanitats durant tot el mes de desembre i fins el 13 de gener. La mostra també hi ha fotografies d'altres pintades ultracionalistes de la UAB, habituals entre els moviments filoterroristes, com la que assimila Espanya amb el terrorisme d'Estat i que està acompanyada de la bandera separatista i la del País Basc. Aquesta pintada també porta anys a l'entrada de la Facultat d'Humanitats, vulnerant el principi de neutralitat política que han de tenir les universitats públiques.


Fotografia, a l'esquerra, i mural ultranacionalista contra Espanya a l'entrada de la facultat de Filosofia i Lletres.


Feixisme hispanòfob recolzat pel Rectorat de la UAB


Les mostres de racisme hispanòfob són habituals des de fa molt de temps a la UAB, degut a la identificació dels successius rectors amb l’extrema dreta nacionalista i separatista més radical. De fet l’actual rector, Javier Lafuente, ha firmat en nom de l’Autònoma manifestos de recolzament a l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, principal responsable del Cop d’Estat nacionalista del 2017, i d’amnistia per a la resta de polítics sediciosos i indultats pel Govern de Pedro Sánchez.

Precisament, el recolzament del rector i el seu equip al feixisme separatista ha provocat un gran descontentament en molts professors i treballadors de la UAB que van votar Lafuente per superar l’etapa de submissió al secessionime de l’anterior rectora, Margarida Arboix. De fet, el mateix Lafuente va ésser assenyalat per grups separatistes encara més radicals, que van arribar a pintar amenaces a casa seva, una tàctica habitual dels moviments ultranacionalistes violents que abunden a la universitat. Entre aquests hi ha els grups com l'anomenat SEPC, que signa el macromural separatista de la Plaça Cívica, mantingut pel rectorat, i que és un dels principals responsables dels atacs violents contra l'entitat constitucionalista estudiantil S'Ha Acabat.

16 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page