top of page
  • barberaybadia

La Plataforma demana el vot en l'espanyol que prohibeix a l'Ajuntament de Barberà

La Plaforma Ciutadana per Barberà fa propaganda en castellà per aconseguir vots mentre vota en contra d'acabar amb l'apartheid lingüístic a les escoles de la població.

Revista de la Plataforma Ciudadana per Barberà en castellà, idioma que después discrimina a l'ajuntament.

ByB

1-4-2023


El període electoral provoca que els partits recorrin a totes les estratègies possibles per aconseguir els vots dels ciutadans, moltes vegades en contra del què han estat fent durant els anys previs a les eleccions. Aquest és el cas de la Plataforma Ciutadana per Barberà que demana el vot gairebé exclusivament en castellà a la propaganda electoral que ha distribuït per la població. Tota una contradicció respecte el que ha estat la política lingüística de la Plataforma, seguidora de l’exclusió nacionalista de l’espanyol a l’Ajuntament de Barberà.


La Plataforma a favor de l’apartheid lingüístic contra l’espanyol a les escoles de Barberà


De fet, la Plataforma ha votat en contra d’acabar amb el sistema d’apartheid lingüístic que prohibeix l’ensenyament en castellà a les escoles públiques de Barberà (i del conjunt de Catalunya), conegut eufemísticament com “immersió lingüística”. Es tracta de la mateixa posició hispanòfoba que han seguit amb la resta de partits nacionalistes del consistori: ERC, Podem i PSC.


Precisament la PCPB segueix així la mateixa estratègia que porta sistemàticament a terme el PSC, en demanar el vot en castellà per després prohibir-lo en les comunicacions públiques, als mitjans de comunicació i a l’escola. La propaganda en castellà de la PCPB, que protagoniza el seu candidat Guillem Vilaregut, té com a objectiu arribar al màxim de possibles votants, ja que l’espanyol és la llengua clarament majoritària a Barberà.


El nacionalisme del govern de la PCPB durant el període 2015-2019


Les posicions nacionalistes, o criptonacionalistes, de la PCPB van tenir el seu màxim exponent durant el període que la Plataforma va estar al capdavant del govern municipal, en el període 2015-2019. Durant aquests anys va ser alcaldessa Sílvia Fuster, amb el recolzament dels grups de l’extrema dreta nacionalista.


Fuster es va separar de la Plataforma per passar després a ser regidora no adscrita i a l’actualitat es presenta com a cap de llista d’un nou partit anomenat Tot per Barberà. Tot i així, Sílvia Fuster ha format part de la candidatura de la formació postconvergent Partit Democràtic Europeu Català (PDCAT) a les últimes eleccions autonòmiques del 2021, on va anar al setè lloc de la llista d’aquest partit nacionalista.

bottom of page