top of page
  • barberaybadia

La parròquia de la Mercè de Badia acull el XVII Aplec Pasqual de l'Axiprestat de Sabadell

L'aplec, que té lloc el diumenge 7 de maig, reuneix les 16 parròquies de Sabadell Nord i Sud, entre les quals estan les parròquies de Barberà i Badia.

Cartell anunciador del XVII Apec Pasqual de Sabadell, que enguany es fa a Badia.

ByB

5-5-2023


La parròquia de la Mercè de Badia és l’encarregada d’organitzar aquest any l’Aplec Pasqual que reuneix cada any parròquies de l’Arxiprestat de Sabadell Centre i Sud i de les poblacions properes, entre les quals hi ha Badia i Barberà. Es tracta de la dissetena edició d’aquest acte que cada any es celebra a una parròquia diferent de l’arxiprestat. Enguany és el torn de la parròquia badienca que és la seu de l’Aplec Pasqual que té lloc aquest diumenge 7 de maig.


L’Aplec s’inicia a les 17:30 hores, amb la recepció dels assistents de les diferents parròquies per part dels representants de la parròquia de la Mercè, encapçalats pel rector mossèn Iván Ortega. A continuació, a les 18:00 hores, està prevista la concelebració de l'Eucaristia per part de tots els sacerdots de les diferents parròquies de l’Arxiprestat.


Per reflectir aquesta unió parroquial, la missa inclou els ciris pasquals encesos de cada una de les parròquies assistents. També s’exposa un quadre de Jesús ressuscitat que cada any s’exposa en una església diferent de l’arxiprestat. La col·lecta de la missa pasqual anirà destinada a Càritas. Després de la missa s’ha organitzat un piscolabis i actuacions musicals i de dansa per posar fi a l’Aplec Pasqual a Badia.


Un arxiprestat format per setze parròquies


En total l’Arxiprestat de Sabadell Centre i Sud, que pertany a la Diòcesi de Terrassa, està composat de 16 parròquies. A més de les de Santa Maria i La Romànica de Barberà i la Mercè de Badia, les parròquies són les sabadellenques de Sant Feliu, Sant Vicenç de Jonqueres, Puríssima Concepció, Santíssima Trinitat, Mare de Déu de Gràcia, Santíssim Salvador, Sant Oleguer, Sant Francesc d’Assís, Sant Jordi, Sagrada Família i Santa Creu; Sant Feliu del Racó i Sant Esteve de Castellar del Vallès; i Sant Quirze i Santa Julita de Sant Quirze del Vallès.


Per això, la celebració està oberta tant als fidels d’aquestes parròquies, com a totes les persones que vulguin celebrar la resurrecció del Nostre Senyor Jesucrist a l’Aplec Pasqual d’aquest diumenge a la parròquia de la Mare de Déu de la Mercè de Badia del Vallès.



bottom of page