top of page
  • barberaybadia

El PSC guanya a Barberà i Badia i s'enfonsen els partits de l'ultradreta separatista

Sumar-ECP és la segona força, el PP millora significativament els seus resultats i Vox es consolida a Barberà i Badia en les Eleccions Nacionals del 23-J.











ByB

24-7-2023


El PSC ha guanyat amb contundència tant a Barberà com a Badia les Eleccions Nacionals del 23 de juliol. En concret, a Barberà el PSC ha aconseguit gairebé el 42% dels sufragis, amb un total de 7.145 vots. Per la seva banda, a Badia els socialnacionalistes han fregat el 49% del total, amb 3001 vots.Tant a Barberà com a Badia han tingut un increment important i molt similar de vots, d’un 14,5% respecte dels comicis generals del 2019.

Barberà i Badia també han coincidit en els partits que han seguit el PSC en nombre de vots i que han estat, en aquest ordre, Sumar-ECP, PP i Vox. Sumar ha estat el segon partit, superant el 18% dels sufragis a Barberà, amb 3.092 vots, mentre que a Badia han obtingut prop del 15’3% amb un total de 943 paperetes.

Per la seva part, el Partit Popular ha estat la tercera força als dos municipis, superant àmpliament els seus resultats del 2019. A Barberà el PP ha superat el 15,5% de representació, amb 2.663 vots, el que suposa un increment de gairebé un 7,1% respecte les anteriors Eleccions Nacionals. Pel que fa a Badia, el PP ha obtingut prop d’un 13,4% i 824 vots, en una pujada de més d’un 5,8% dels resultats de 2019.

La quarta força a Barberà i Badia ha correspost a Vox, que ha passat del 9,8% a Barberà, amb 1.662 vots, pujant un 1’3% els sufragis del 2019. El percentatge encara ha estat més gran a Badia, amb més d’un 12’7% i 786 paperetes, superant així en més d’un 1’8% els resultats de les anteriors eleccions. D’aquesta forma la formació d’Abascal es consolida als dos municipis, després de mesos de la campanya d’amenaces impulsada per grups ultranacionalistes violents i recolzada a Barberà pel govern municipal del PSC.

Enfonsament de l'ultradreta separatista i del feixisme nacionalista violent de la CUP

Precisament, una de les grans conseqüències de les Eleccions Nacionals, tant a Barberà i Badia com al conjunt de Catalunya, ha estat l’enfonsament dels partits separatistes. De fet, el primer partit hispanòfob a les dues poblacions ha estat ERC, que ha tingut un 7,86% a Barberà, amb 1.345 vots, el que suposa prop d’un 8,1% menys que el 2019. A Badia, ERC no ha passat del 5% i 309 sufragis, en una caiguda de més del 3,7% de les anteriors eleccions.

Molt pitjor resultat, però, ha obtingut Junts per Catalunya que a Barberà ha quedat amb un 2,6% i 449 vots, baixant un 0,7% des de 2019. Més testimonial encara ha resultat a Badia el partit del pròfug Puigdemont, que no ha arribat ni a l’1% amb 59 vots i un descens del 0’5%.

Però sense dubte, el major fracàs ha estat el del partit del feixisme separatista violent CUP. Després de les amenaces i coaccions a Vox, amb el recolzament d’associacions afins i la complicitat del govern del PSC, els ultres s’han quedat amb 200 vots a Barberà, el que representa menys d’un 1’2%. De fet, la baixada de gairebé l’1’9% ha estat més gran que el resultat final, que ha situat els violents per sota del PACMA. A Badia són encara més insignificants, amb 50 vots i un 0,8% que és molt menor que la davallada de més de l’1’4% amb la qual els badiencs han expressat el seu rebuig a les agressions antidemocràtiques de l’ultranacionalisme filoterrorista.




26 visualizaciones0 comentarios
bottom of page