top of page
  • barberaybadia

El nou regidor de la Policia Local de Barberà ha promès el càrrec amb la fórmula d'Herri Batasuna

Daniel González Cabrera, que va prometre el càrrec de regidor amb la fórmula dels filoetarres"per imperatiu legal", és el nou cap de la Policia Local de Barberà i primer tinent d'alcalde.


Daniel González Cabrera, nou responsable de la Policía Local de Barberà, prometent el càrrec "per imperatiu legal". Foto: Aj. de Barberà.

ByB

21-6-2023


S'ha fet públic el nou cartipàs municipal i que inclou Daniel González Cabrera com màxim responsable de la Policia Local de Barberà, després d’haver promès el seu càrrec amb la fórmula “per imperatiu legal”. Es tracta del mateix subterfugi retòric inventat el 1989 per Herri Batasuna, partit polític del grup feixista criminal ETA, per no declarar obertament la lleialtat al Rei i, per tant, a la Constitució.

Precisament, ETA va assassinar 30 policies municipals al llarg de la seva repugnant història, i que formen part dels 506 membres de les forces de seguretat mortes per aquesta banda d’assassins nacionalistes. En total les víctimes mortals d’ETA van ser 829 persones -inclosos molts polítics socialistes- des del primer assassinat dels separatistes que va ser la nena Begoña Urroz, de només 22 mesos d’edat, i que va morir el 1960 abrasada per la bomba que els terroristes van col·locar a l’estació de ferrocarril d’Amara, a Guipúscoa.

Carles Ortiz, regidor de Cohesió territorial, i Joan Muñoz, regidor d'Hisenda, també han promès amb la fórmula filoetarra.

A més de González Cabrera, també han fet servir la fórmula filoetarra els nous membres de l’equip de govern Carles Ortiz Guarch, tercer Tinent d’Alcalde i regidor de Cohesió territorial, Medi ambient i Transició energètica; i Joan Muñoz Altimira, quart Tinent d'Alcalde i regidor d’Hisenda, Impuls administratiu i Serveis centrals.

D’aquesta forma Muñoz ha estat relegat de la regidoria de Cultura, després d’una gestió polèmica que ha inclòs episodis com la realització d’un festival esotèric organitzat per una empresa que considera Espanya un país estranger i que va fer servir voluntaris per estalviar-se pagar els treballadors del festival. El moment més fosc, però, al capdavant de la regidoria de Cultura ha estat la celebració del passat Dia de Sant Jordi. en el qual els representants de Vox van ser amenaçats per EAB-CUP i els seus grups afins amb la connivència de Muñoz, l’alcalde Xavier Garcés i l’anterior responsable de la Policia, Sergio Montero. Uns fets pels quals aquest mitjà ha demanat -i continuem fent-ho- la dimissió inmediata tant de Joan Muñoz com de Xavier Garcés.

Sergio Montero, que no ha aconseguit ser reelegit com a regidor a les passades eleccions, ha estat substituït per Daniel González Cabrera al capdavant de la policia de Barberà. A més, González repetirà com a primer Tinent d’Alcalde, amb les regidories de Presidència, Drets Socials, Seguretat i Organització, situant-se així com l’home fort del govern municipal, després de Xavier Garcés.

El cartipàs municipal es completa amb Mònica Sempere Creus, segona Tinent d’Alcalde, i responsable de les regidories de Feminismes i Desenvolupament econòmic i social: i les regidores Isabel Otero Cuesta i Susana González Rivas. Aquestes tres regidores sí han tingut la decència de prometre la Constitució amb lleialtat al Rei. L’única fórmula que respecta, autènticament, la nostra Democràcia i que, per sobre de tot, no suposa un insult a totes i cadascuna de les víctimes d’ETA i de tots els terrorismes que ha patit la societat espanyola.


bottom of page