top of page
  • barberaybadia

El govern socialista de Barberà manté una pancarta que titlla d'autoritària l'Espanya del PSOE

Actualizado: 19 may 2022

La pancarta, situada a l'entrada de Barberà, està firmada per l'autoanomenat "Consell de la República", que encapçala l'expresident de la Generalitat fugat de la Justícia, Carles Puigdemont



Pancarta a Barberà que diu "autoritari" a l'Estat espanyol, governat per PSOE i Unidas Podemos

ByB

18-5-2022


L’Ajuntament de Barberà del Vallès, governat en minoria pel PSC, ha fet una passa més en la seva connivència de facto amb el nacionalisme més radical, i fins i tot violent. En aquesta ocasió es tracta d’una nova pancarta a la via pública que anomena “autoritari” l’Estat espanyol, que governa una coalició del PSOE i Unidas Podemos. S’arriba així a la paradoxa que el govern socialista de Barberà permet propaganda a la població contra el govern socialista d’Espanya.


La pancarta no ha estat retirada durant les setmanes que porta penjada, tot i estar col·locada en un dels espais públics de major visibilitat de Barberà, com és la cantonada de la rotonda situada en la confluència entre la Carretera de Barcelona i la Ronda Indústria. Es tracta d’un dels llocs per on passen la majoria dels vehicles que entren a la població, de forma que és del tot improbable que la pancarta no hagi estat localitzada pels serveis municipals, la Policia Municipal o els Mossos d’Esquadra.


En concret, la pancarta equipara el cas del pressumpte espionatge als líders separatistes, condemnats per sedició pel referèndum il·legal del 2017, amb un estat autoritari. De fet, la pancarta està firmada per l’autoanomenat Consell de la República, una associació secessionista radical encapçalada per l’expresident de la Generalitat fugit de la Justícia, Carles Puigdemont.


Segona pancarta nacionalista a espais públics de Barberà


Aquesta és la segona pancarta nacionalista que l’Ajuntament de Barberà, encapçalat per l’alcalde Xavier Garcés, manté a l’espai públic, que s’uneix a la propaganda del grup CDR, processat per terrorisme a l’Audiència Nacional, i que porta mesos penjada al centre de la població sense ser retirada. Una pancarta que demana impunitat per diferents polítics nacionalistes, entre ells l’expresident de la Generalitat Quim Torra que va anomenar “bèsties amb forma humana” els espanyols castellanoparlants.


Precisament, Torra ha estat condemnat a 15 mesos d’inhabilitació i una multa de 24.000 euros per un delicte de desobediència per negar-se a retirar una pancarta a favor dels polítics condemnats per sedició. Es tracta del segon delicte d’aquest tipus de Torra que ja va ser condemnat amb anterioritat per permetre propaganda nacionalista a favor dels polítics sediciosos, condemna que va comportar la seva inhabilitació com a president de la Generalitat.


La violació reiterada de la neutralitat política als espais públics de Catalunya, entre ells els de Barberà, ha estat criticada fins i tot pel Defensor del Poble, el qual va fer públic el 2018 un comunicat en el qual assegurava que la llibertat d’expressió als espais públics té un límit en el principi de neutralitat ideològica dels poders públics, per tal de respectar les diferents opinions de la societat. Una neutralitat que ha tornat a ser vulnerada a Barberà del Vallès amb la inacció persistent del govern municipal.

30 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page