top of page
  • barberaybadia

El feixisme separatista violent de la UAB ataca de nou S'ha acabat

Els feixistes encaputxats, que compten amb recolzament de la UAB, intenten agredir els estudiants constitucionalistes de S'ha acabat a la mostra d'associacions de la Universitat.


Feixistes separatistes encaputxats atacant S'ha acabat a la mostra d'associacions de la UAB. Foto: Instagram S'ha acabat

ByB

21-4-2023


El feixisme separatista violent ha tornat a atacar l’associació constitucionalista d’estudiants S’ha acabat a la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquesta ocasió han estat un grup d’uns quaranta ultranacionalistes que anaven encaputxats per poder atemptar i no ser reconeguts per la policia.


Els feixistes violents han intentat agredir els membres de S’ha acabat que han participat a la mostra d’associacions de la UAB, que ha tingut lloc el dijous 20 d’abril a la Plaça Cívica de la universitat. L’agressió ha pogut ser aturada per un destacament dels Mossos d’Esquadra presents, que han impedit que es repetís la violència que desfermen sistemàticament els nacionalistes contra els estudiants demòcrates a la UAB.


Grups violents feixistes hispanòfobs que es fan dir "antifeixistes"


Els violents formen part de l’autoanomenada Plataforma antifeixista i de l’anomenat Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) lligat al filoterrorisme d’Arran, el grup juvenil de la CUP. Precisament, una de les característiques a primera vista contradictòria dels agressors és que es fan dir, precisament, antifeixistes.


D’aquesta manera s’atorguen a si mateixos un referent moral per justificar els seus atacs, que són pura i dura violència feixista. Es tracta del mateix mecanisme que va fer servir ETA, i que encara continuen perpetrant els seus tentacles polítics i socials, per imposar el seu terror racista i xenòfob al País Basc.


Suport del rectorat de la UAB als violents ultranacionalistes


Tant el SEPC com la Plataforma antifeixista compten amb el suport del rectorat de la UAB que els cedeix locals públics de la universitat. Es tracta d’espais suposadament per als estudiants però que estan colonitzats per aquests grups violents, als quals es sumen les anomenades Assemblees de facultat, reunides a la Coordinadora d’Assemblees de Facultat o CAF.


Un exemple és el local d’estudiants de la facultat de Ciències i Biociències, que està pres completament per aquests feixistes-separatistes violents. L’espai està ple de propaganda d’odi hispanòfob i de racisme lingüístic contra el castellà, les dues principals característiques ideològiques d’aquests grups ultres.


És perfectament possible que membres d’una d’aquesta associacions formin part de les altres, com una manera de fer semblar que són un moviment més plural del que realment són, en la mateixa línia del moviment proetarra. Però en realitat són els mateixos gossos amb diferents collars, molts dels quals també pertanyen a altres associacions de la UAB, com la colla de castellers anomenada Ganàpies.


Local d'estudiants de Ciències i Biociències de la UAB amb propaganda ultranacionalista


"No em toquis la llengua": la propaganda contra l'espanyol que uneix els violents i el rectorat


Entre la propaganda que mostra el local de ciències hi ha una enganxina amb el lema “No em toquis la llengua” de la campanya contra la llengua espanyola que porta a terme la UAB. Aquesta connivència entre els violents nacionalistes, el rectorat i una part important del professorat, és una de les característiques principals de la impunitat dels ultres.


A més, es dona el cas que aquest local forma part de la mateixa facultat de Ciències i Biociències on és catedràtic Javier Lafuente, el rector de la UAB. Lafuente s’ha posicionat a favor de l’ultradreta separatista que va fer el cop d’Estat de 2017. Un posicionament al qual ha arrossegat tota la Universitat, seguint el pensament únic nacionalista que està imposant la Generalitat separatista.


Aquesta postura del rector i el seu equip ha provocat un gran descontentament entre els professors i els membres no nacionalistes de la UAB, molts dels quals van votar Lafuente precisament per acabar amb el totalitarisme separatista a la universitat.Comments


bottom of page