top of page

Les persones amb menys ingresos de Badia podran tenir l'aigua gratuïta

ByB

15 jul 2022

El rebut de l'aigua serà gratuït pels més desfavorits gràcies a un acord entre l'Ajuntament de Badia i la companyia Agbar

Les persones amb menys recursos de Badia podran estalviar-se el pagament dels rebuts de l’aigua. A aquest acord han arribat l’Ajuntament de Badia i la companyia de gestió de l’aigua Agbar, i pel qual l’empresa pagarà íntegrament les quotes de l’aigua de les persones beneficiàries. En concret, Agbar destinarà 3000 euros per pagar els rebuts de l’aigua les persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat a Badia.

L’acord ha estat possible després del conveni signat a la reunió a la qual han assistit l’alcaldessa de Badia, Eva Menor, i el representant territorial d’Agbar, Josep Maria Montserrat. A més també hi han estat presents el tinent d’alcaldessa tercer, Josep Martínez; la regidora de Benestar Social, María José Granados; la cap de Serveis Socials, Dependència i Feminisme, Carol Sánchez; i el coordinador de Clients d'Agbar, Ramon Martínez.

El fons de solidaritat cobrirà no només les despeses de l’aigua sinó també els impostos i altres conceptes econòmics associats al rebut de l’aigua. L’objectiu de l’acord és garantir l’accés a l’aigua i ajudar totes les famílies i persones de Badia que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica, segons l’informe de risc d’exclusió residencial el·laborat pels serveis socials de l’ajuntament.

El nou fons de solidaritat s’afegeix als ajuts ja existents per garantir l’accés a l’aigua a totes les persones de Badia, i que han beneficiat un total de 739 famílies de la població. Per això els ciutadans amb dificultats econòmiques i que encara no siguin beneficiaris dels ajuts pel rebut de l’aigua poden dirigir-se als serveis municipals situats a la planta baixa de l’edifici central de l’ajuntament.

El pagament del rebut de l’aigua forma part de les accions relacionades amb l’Agenda 2030 que porten a terme l’Ajuntament de Badia i l’empresa Agbar. L’Agenda preveu l'acompliment d’una sèrie d’Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que inclou el sanejament i l’accés a l’aigua neta a tota la població.

bottom of page