top of page

La UAB porta a terme una nova campanya contra l'espanyol

ByB

10 nov 2022

La campanya incita al monolingüisme en català sota el lema "No em toquis la llengua"

La Universitat Autònoma de Barcelona està portant a terme una campanya per a l'exclusió de l'espanyol com a llengua també de l'ensenyament universitari, juntament amb el català. Per això els responsables de la UAB han llençat aquesta campanya amb el lema "No em toquis la llengua", una frase imperativa per incitar l'alumnat i els treballadors de la universitat a expressar-se únicament en català. Amb aquest lema el rectorat ha omplert el campus de Bellaterra de banderoles, pancartes i altre tipus de propaganda, en molts casos acompanyats amb paraules que es consideren completament catalanes. Entre aquests mots hi ha insults com "borinot", "torracollons" o "bandarra", el que afegeix més càrrega ofensiva a la campanya.

La campanya contra l’espanyol de la UAB coincideix amb la que estan portant a terme grups ultranacionalistes de la universitat, entre els quals hi ha el sindicat violent SEPC, responsable de les agressions contra l’agrupació d’estudiants constitucionalistes S’ha acabat. També estan impulsant l’expulsió de la llengua espanyola de la universitat les anomenades assemblees de facultats, d’ideologia hispanòfoba radical.

Cartells contra l'educació també en espanyol de l'anomenada Assemblea i el grup violent SEPC.

De fet la connivència entre aquestes associacions de caràcter xenòfob antiespanyol i el govern de la UAB no és nou, ja que l’equip del rector Javier Lafuente va acordar amb aquests grups un document per eliminar la presència de la la llengua espanyola de la Universitat. El document, anomenat Compromís contra la crisi educativa, estableix, sota l’excusa de la millora de l’ensenyament a Catalunya, la prohibició de l’espanyol com a llengua d’ensenyament a les universitats catalanes.

El document, que pretén institucionalitzar el racisme lingüístic contra l'espanyol, ha estat aprovat també per la Associació Catalana d’Universitats Públiques, ACUP, que s’arrenglera així amb les posicions més excloents del nacionalisme lingüístic i identitari. D’aquesta forma els dirigents de la UAB i l’ACUP han decidit ignorar la pluralitat ideològica existent a les universitats catalanes i vulnerar el dret a l’educació bilingüe establert per la Constitució i els Tribunals de Justícia.

bottom of page