top of page

Hispanofòbia a espais oficials de la UAB

Byb

2 may 2022

La facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona exhibeix un cartell en un plafó oficial amb el lema "Canya contra Espanya".

La facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona exhibeix aquests dies, a espais de publicitat oficial de la facultat, propaganda contra Espanya del nacionalisme radical i violent. En concret es tracta d’un cartell de l’autodenominada "Plataforma antifeixista, que convoca a una concentració d’aquest grup a la universitat i que está situat en un dels plafons oficials del Grup d’Estudis de Drets Humans. Entre els lemes que han inclòs com a reclam hi ha l’expressió Canya contra Espanya.


Tot i dir-se antifeixista, aquest grup és un dels responsable de les accions més violentes i pròpies del feixisme clàssic contra formacions democràtiques de la universitat, com l’associació constitucionalista S’ha acabat. Entre la violència patida per S’ha acabat hi ha l’assenyalament públic de membres de la formació, l’atac a carpes de l’associació a la Plaça Cívica, i l’agressió física a simpatitzants d'aquesta associació.


No és la primera vegada que la UAB empara les accions del nacionalisme més radical i violent. Un dels exemples més clars és el gran mural separatista de l’anomenat Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, que porta anys a l’edifici principal de la Plaça Cívica sense que mai hagi estat esborrat pel rectorat. De fet, és comú veure, a plena llum del dia, estudiants pintant aquest mural i d'altres de caire hispanòfob i cridant a la violència, sense que hi intervinguin els equips de seguretat.

bottom of page