top of page

L'Aplec del Pa torna amb el nou rector de La Romànica

ByB

19 abr 2022

Txema Cot, nou rector de les parròquies de Barberà, s'estrena amb la benedicció del pa del Dilluns de Pasqua

El Dilluns de Pasqua s’ha celebrat a Barberà amb el tradicional Aplec del Pa a La Romànica. Ha estat un dia assolellat i calorós que ha reunit a varis centenars de persones a la benedicció del pa i el seu posterior repartiment entre els assistents. Enguany l’Aplec ha comptat amb la novetat de l’estrena del nou rector de les parròquies de Barberà del Vallès, mossèn Txema Cot, el qual substitueix mossèn Josep Jordi, qui ha estat al capdavant de l'Església a Barberà durant les últimes dècades. Per això el nou rector ha tingut unes paraules de record per mossèn Josep Jordi, a qui ha desitjat que es recuperi de la seva malaltia i que pugui tornar a col·laborar amb les celebracions litúrgiques.

Cercavila amb els Geganters i actuacions de la Colla Bastonera

La benedicció del pa ha tingut lloc després de la missa de Dilluns de Pasqua a l’església de Sant Jordi, patró de La Romànica, que ha tingut lloc a les 11 del matí. Prèviament s’ha realitzat una cercavila amb la Colla de Geganters i Grallers de Barberà, que ha comptat també amb la presència dels Geganters de Terrassa. Un aspecte destacat de l’acte ha estat l’actuació de la Colla Bastonera La Romànica que, a més dels balls de bastons, ha portat a terme també un ball d’espases a la Plaça del Mil·lenari.

Les activitats han continuat amb una ballada de sardanes amb la Cobla Jovenívola, organitzada per l’associació Barberà amb la Sardana i l’Associació de Veïns de La Romànica. L’AVV també ha programat un espectacle de màgia infantil i un taller de Mones de Pasqua al Centre Cívic ca n’Amiguet, amb els quals s’ha posat fi als actes d’aquesta nova edició de l’Aplec del Pa.

bottom of page