top of page

El Santuari de la Salut s'omple el dia de la Verge

ByB

9 may 2022

El rector de les parròquies de Barberà, Josep Maria Cot, ha participat a la celebració de la missa en honor de la patrona de la diòcesi de Terrassa, a la qual pertanyen Barberà i Badia.

El dia de la Verge de la Salut ha reunit un nombrós públic de fidels que ha omplert a vessar el Santuari de la Salut durant la celebració de la missa, que ha tingut lloc a les 11:30 del matí del dilluns 9 de maig. L’ofici ha estat a càrrec del bisbe de Terrassa, Salvador Cristau, i ha comptat amb la participació de sacerdots i religiosos de la diòcesi, entre els quals hi ha estat el rector de les parròquies de Barberà, mossèn Josep Maria Cot.

A la seva homilia, el bisbe de Terrassa ha fet una crida a pregar per la fi tant de la guerra d’Ucraïna com dels altres prop de 60 conflictes armats existents actualment arreu del món. Salvador Cristau, però, no ha ha fet només esment a les guerres, sinó que també s’ha referit als enfrontaments entre els ciutadans per raons ideològiques i de les diferents concepcions de la societat. Unes paraules que es poden considerar com una al·lusió implícita als problemes polítics que divideixen actualment la societat, tant dins de la diòcesi com a nivell regional i nacional. El bisbe ha instat a superar aquestes divisions mitjançant la fe i seguint l’exemple de la Verge Maria.

A més de l’acte religiós central, la celebració del dia de la Salut ha reunit diverses activitats culturals i de lleure al voltant del Santuari, i de les quals han pogut gaudir els assistents, provinents tant de Sabadell com de diferents poblacions de la diòcesi, com Barberà del Vallès. Precisament, aquest 9 de maig també és dia festiu a Barberà, que juntament amb Badia formen part de la diòcesi de Terrassa, de la qual és patrona la Verge de la Salut.

bottom of page