top of page

Té lloc a Badia un acte de reconeixement a dones que han marcat la història

ByB

11 abr 2022

Entre les dones homenatjades no hi ha cap representant de l'àmbit religiós.

L'associació Trenquem el Silenci, de Badia del Vallès ha portat a terme el dissabte 9 d'abril un acte de reconeixement de dones que han tingut un paper destacat a la història. L’acte forma part de la iniciativa Badia reconeix les dones que fan història i ha consistit en una caminada oberta a tota la població per diferents espais de la població que han rebut el nom d’una dona. La ruta ha comptat amb la participació del grup Somsò batucada, que ha posat el ritme durant el trajecte amb les seves percussions.

El recorregut s’ha iniciat a la plaça 8 de març i ha passat per 25 espais que compten amb una placa dedicada a cada una de les dones a les qui es ret homenatge. Les dones representades han estat elegides mitjançant una votació que s’ha portat a terme durant un mes i mig a diferents punts de Badia, a la qual han participat un total de 468 persones que han pogut triar més d’un nom.

La personalitat més votada ha estat la científica Marie Curie, seguida de la pintora Frida Kahlo i de les 13 Roses, nom col·lectiu d’un grup de dones assassinades per la dictadura franquista. A la llista també hi ha noms com els de la pedagoga Maria Montessori; Neus Català, supervivent del camp nazi de Ravensbrück; la poetessa Gloria Fuertes o la primatòloga Jane Goodall, entre d’altres personalitats de camps com la política, l’esport, l’art o la filosofia.

Cap religiosa entre les homenatjades

Un aspecte destacat de la relació és que entre les homenatjades no hi ha cap representant relacionada amb la religió, un dels àmbits que més dones de rellevància ha aportat històricament, especialment al nostre país. De fet, les 25 dones elegides formen part del grup de 50 personalitats i col·lectius recollits al llibre Badia reconeix les dones que fan història, editat per l’associació Trenquem el silenci i l’Ajuntament de Badia amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a través del Pla metropolità de suport a polítiques socials municipals.

bottom of page