top of page

L'Ajuntament de Barberà discrimina l'espanyol a la informació municipal

ByB

14 feb 2023

El Consistori, governat pel PSC, comunica només en català tota la informació pública impresa.

L’Ajuntament de Barberà del Vallès porta a terme una política d’eliminació sistemàtica de la llengua espanyola de les comunicacions escrites del consistori. La discriminació del castellà es perpetra a tot tipus de publicacions de caràcter públic tant de l’ajuntament com de la Diputació de Barcelona. Entre els documents redactats únicament en català hi ha notificacions informatives, cartells de campanyes publicitàries o la revista municipal BDV.cat.

En el cas del butlletí d’informació municipal, només hi ha en castellà els escrits d’alguns representants polítics, mentre que la resta és únicament en català. Únicament es pot trobar la informació municipal en espanyol a la pàgina web. Precisament Internet és el lloc menys visitat per les persones grans que són qui també tenen menys coneixements del català escrit.

Apartheid lingüístic institucional contrari als drets constitucionals

De fet, la discriminació de l’espanyol a les comunicacions públiques atempta contra els drets lingüístics recollits a la Constitució. Concretament l’article 3 de la Carta Magna estableix que “El castellà es la llengua oficial de l’Estat. Tots els espanyols tenen el deure de conèixer-la i el dret d’usar-la”.

La discriminació del castellà a les institucions públiques constitueix un dels principals elements de l’apartheid lingüístic establert pels partits nacionalistes amb l’eufemisme de “normalització lingüística”. Es tracta d’una de les columnes del sistema d’exclusió lingüística de Catalunya, juntament amb l’educatiu i el mediàtic, defensat tant per l’extrema dreta secessionista d’ERC, JuntsXCat i CUP, com pels grups nacionalistes del PSC, el conglomerat Comuns-Podem-Comunistes i els partits locals associats.

Llegeix l'article a Todo ByB:
https://barberaybadia.wixsite.com/portada/post/l-ajuntament-de-barberà-discrimina-l-espanyol-a-la-informació-municipal

bottom of page