top of page

Aragonès converteix el lliurament de les Creus de Sant Jordi en una proclama contra l'educació bilingüe

ByB

14 dic 2021

El president de la Generalitat fa una proclama contra el 25 per cent d'espanyol a l'educació durant l'acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi al Teatre Municipal Cooperativa de Barberà

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha aprofitat la concessió de les Creus de Sant Jordi, que ha tingut lloc el 13 de desembre al Teatre Municipal Cooperativa de Barberà, per realitzar una proclama contra l’escolarització bilingüe. D’aquesta forma, durant l’acte de lliurament, Aragonès s’ha pronunciat contra el compliment de la sentència ratificada pel Tribunal Suprem, segons la qual les escoles públiques de Catalunya han d’oferir, al menys, el 25 per cent de les assignatures en castellà. A més, el president autonòmic ha titllat d’amenaça contra Catalunya els drets lingüístics reconeguts per l’Alt Tribunal, en afirmar que “qualsevol atac a la llengua catalana és un atac i una amenaça a la nació catalana”. El mandatari ha acabat el seu discurs amb el lema “Visca Catalunya lliure”, que es fa servir habitualment per part del nacionalisme més radical.

La proclama política d’Aragonès ha deixat en un segon pla l’objecte principal de la jornada que era l’entrega de les Creus de Sant Jordi que concedeix la Generalitat. En total han estat premiades 20 personalitats i 9 entitats de Catalunya. Concretament han rebut la Creu de Sant Jordi Jesús Alturi i Perucho, paleògraf, filòleg i historiador; Mariona Carulla i Font, empresària i promotora cultural; Anna Rosa Cisquella i Passada, actriu i productora teatral; Ernest Costa i Saboya, fotògraf i escriptor naturalista; Joana Escobedo i Abraham, filòloga i bibliotecària; Isabel Etxebarría i Gorriti, pedagoga; Pau Gasol i Sáez, deportista; Manuel Heredia Jiménez, activista social; Franciso Ibáñez Talavera, dibuixant i guionista, creador de Mortadelo y Filemón; Mercè Izquierdo i Aymerich, científica y professora; Elena Jaumeandreu i Garrido, muntadora cinematográfica; Enric Larreula i Vidal, escriptor, professor universitari i il·lustrador; Justo Molinero Calero, locutor, comunicador i empresari; Anna Navarro Descals (Anna N. Schlegel), empresària; Joan Panisello i Chavarria, ceramista; Alèxia Putellas i Segura, deportista; Àngels Ribé i Pijuan, artista conceptual; Mònica Terribas i Sala, periodista; Rafael Tous i Giner, empresari tèxtil, col.leccionista d’art i mecenes; i Francesc Vilasís i Fernández-Capallejà, esmaltador.

Pel que fa a les entitats guardonades han estat Associació Cultural Recreativa Unió Calafina; Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Argentona; Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya; Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya; Els Pets; Escola de Grallers de Sitges; Federació Catalana de Natació; Fundació Catalana de l'Espai; i Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària.

bottom of page